Over Nederland

De cultuur:

Nederland staat bekend om zijn open en vriendelijke cultuur. Zodra je in Nederland bent zal je de flexibiliteit en het open karakter direct opmerken. Daarom is het voor gemotiveerde jonge mensen ook heel gemakkelijk om je aan te passen aan de cultuur en gewoontes. Nederlanders spreken goed andere talen en iedereen spreekt Engels. De Nederlanders staan ook bekend om hun professionaliteit en No-Nonsense cultuur; ze zijn to the point en ze draaien niet om de feiten heen. Een andere zeer typisch Nederlandse eigenschap is dat Nederlanders graag socializen en van gezelligheid houden.”Gezelligheid” is een woord dat alleen in het Nederlands bestaat, het wordt veel gebruikt en er zijn veel verschillende vormen van gezelligheid.

Transport:

Nederland is klein en gezellig. Naast de auto en het openbaar vervoer is de fiets HET transportmiddel. Door de speciale fietspaden en de platte infrastructuur is fietsen relaxed en gewoon ook heel leuk.

Traditionele festiviteiten:

Sinterklaas is HET feest voor de Nederlandse kinderen. Het wordt bijna door iedereen gevierd op 5 december, zo geheten “pakjesavond”. In de maand voorafgaand aan Sinterklaas zetten de kinderen hun schoen bij de openhaard en zingen liedjes. Sinterklaas komt dan met zijn paard en met zwarte piet over de daken om cadeautjes in de schoentjes te doen.

Koningsdag wordt gevierd op 27 april. Iedereen is gekleed in Oranje (de kleur van Nederland) en alles is versierd in oranje. Het is de hele dag feest en vooral in de steden is het één grote happening die je niet snel zal vergeten.