Werkwijze

01.

Registratieformulier

Je kunt je direct registreren d.m.v. het invullen van ons registratieformulier. Indien wij een persoonlijke agent hebben in het land waar jij vandaan komt dan neemt zij direct contact met je op. Indien dit niet het geval is begeleiden wij je ook graag vanaf HBN NL.

02.

Interview

Na inschrijving via de site of via een van onze buitenlandse agenten, zullen we contact met je opnemen. Allereerst om je te informeren en om je beter te leren kennen. We testen je op bepaalde kwalificaties, ervaringen en vooral op motivatie. We checken of je voldoet aan alle (wettelijke) voorwaarden en we nemen jouw wensen op. Bekijk de wettelijke voorwaarden.
Wij selecteren onze au pairs onder andere op de volgende punten:

  • Leeftijd: bij voorkeur vanaf 20 jaar
  • Een afgeronde opleiding (min VMBO niveau)
  • Redelijk goede beheersing van de Engelse taal (met name spreekvaardigheid)
  • Houdt veel van kinderen en van een sociaal leven, wil graag onderdeel uitmaken van een gezin
  • Karakter eigenschappen:betrouwbaar, vrolijk, energiek, geduldig, zorgzaam, flexibel en verantwoordelijk.
  • Ervaring en veel affiniteit met kinderen en baby´s
  • Goede referenties en foto´s

Niet alleen onze Au Pairs maar ook onze families worden met zorg geselecteerd. HBN vindt het belangrijk dat de Au Pair bij een liefdevol gezin in huis komt waar zij met respect wordt behandeld. Als families niet aan onze HNB voorwaarden voldoen gaan wij niet met ze verder. Het is van belang dat onze families beseffen dat ze een gastgezin zijn en dat het om een culturele uitwisseling gaat, dus dat de nieuwe au pair ook begeleiding en aandacht nodig heeft.

03.

Matching:

We sturen je profiel naar potentiële host families waarvan we denken dat ze bij jou passen en andersom.  Vervolgens sturen we jou het profiel van de familie. Zijn jullie beiden enthousiast dan organiseren we een Skype of telefoon date met de familie. Als er een match is, dan regelen we alle administratieve zaken en sturen we je het wekelijkse schema en de agreement tussen jou en de familie. De ticketkosten worden grotendeels door de familie betaald.

04.

Administratie:

Als je afkomstig bent uit de EU dan heb je geen verblijfsvergunning nodig, maar zullen wij wel alle benodigde documenten van jou en je host familie in huis moeten hebben. Kom je van buiten de EU dan heb je een au pair visum en verblijfsvergunning nodig. Wij zullen er voor zorgen dat we de benodigde documenten van de host -familie en van jou hebben om het au pair visum en verblijfsvergunning aan te vragen. Als we alle documenten hebben dan duurt dit ongeveer 4 weken. Daarbij zorgen we ervoor dat je host familie goed voorbereid is op jouw komst. We zorgen dat je goed wordt geïnformeerd over de familie routine, dat je goed verzekerd bent en dat alle secundaire voorwaarden en je reis naar Nederland worden geregeld.

05.

Plaatsing/Begeleiding:

In Nederland word je opgehaald van het vliegveld door je host familie. Naast het feit dat een goede klik tussen au pair en familie key is, is het ook belangrijk dat verwachtingen van beide partijen goed gemanaged worden en dat er goede en duidelijke regels zijn zodat er een leuke relatie tussen au pair en ouders zal ontstaan en de privacy van beiden optimaal gewaarborgd wordt. Daarom hebben we voor de au pair de zogenaamde ‘Huisje Boompje Nanny’ training gemaakt. In de eerste 1,5 maand na aankomst zal er een training voor nieuwe au pair georganiseerd worden. In deze training zullen we jou verder uit leggen wat je rol is en hoe om te gaan met bepaalde situaties. Ook zal met de host familie van te voren doorgenomen worden wat ze wel en niet van een au pair kunnen verwachten.
Aangezien wij het voor jou en de familie belangrijk vinden dat je als au pair een EHBO diploma voor kinderen op zak hebt. Zorgen wij ervoor dat je deze in de eerste maand van je verblijf kunt behalen. In de training zullen we je alvast de allerbelangrijkste zaken met je doornemen. Je host familie zal de kosten voor deze cursus op zich nemen (€70-)

06.

Evaluatie:

In ieder geval 3x per jaar nemen we contact op met jou en je host familie om te vragen hoe ’t bevalt en hoe het gaat. Vervolgens zullen wij gedurende de totale periode te allen tijde een vertrouwelijk aanspreekpunt blijven voor zowel de familie als de au pair. Je kunt bij ons altijd terecht voor advies. Daarbij organiseren we 3x per jaar een event  voor alle HBN au pairs die in Nederland zijn.

Kosten?

  • Registratie 30,- euro
  • Deel van de vliegticketkosten.
  • Kosten voor het in orde maken van je documenten.