Testimonials

Familie Groeneveld: “Hieronder delen wij graag onze ervaringen met de beslissing om een au pair in huis te nemen en onze ervaringen met Huisje Boompje Nanny.”

Voor ons was het in eerste instantie best spannend om van een vertrouwde crèche en BSO over te gaan op een au pair. Voor ons persoonlijk is het een proces geweest om in te gaan zien dat een au pair voor ons de oplossing was en is. Deze flexibele manier van opvang geeft niet alleen de kinderen rust maar ook voor ons als ouders. Het was niet dat wij ontevreden waren over de opvang die wij hadden maar we misten hierin wel flexibiliteit. We moesten 3 dagen per week stressen om ons werk normaal te kunnen doen.

Als basis voor het slagen van een au pair zijn wij overtuigd van het feit dat er een juiste match moet zijn tussen au pair en familie. Hierin vinden we dat Huisje Boompje Nanny erg goed en professioneel is. Ook vonden wij het erg fijn dat wij als ouders door HBN op een stapsgewijze manier in het zakelijke proces werden meegenomen. Het is nu eenmaal ook  best wat administratief werk voordat de au pair er daadwerkelijk is. Een andere vraag die bij ons speelde was: Wat als de au pair geen vriendinnen krijgt?

Gelukkig is HBN ook erg actief in het organiseren van events voor de au pairs. Hierdoor krijgen ze de kans om elkaar op een gezellige en soms actieve manier  (bv schaatsen of varen) te leren kennen. Uit deze events heeft Carla haar vriendinnen netwerk opgebouwd. Erg belangrijk voor haar dat zij haar vriendinnen heeft naast ons gezin. Omdat de klik met Carla er meteen al was, kun je naar ons idee al snel starten met het opbouwen van een goede band. Natuurlijk heb je in het begin een soort taalbarrière maar elkaar toch begrijpen lukt al vrij snel. Daarnaast ligt het Zuid Afrikaans redelijk dicht bij de Nederlandse taal waardoor het leren van Nederlands best vlot verloopt. De kinderen spreken Nederlands met haar en zien haar ook echt als een familielid. We merkten ook dat naarmate haar Nederlands verbeterde zij ook steviger in haar opvoedrol kwam.

Wat wij belangrijk vonden is om vooral in de beginfase goed de verwachtingen wederzijds af te stemmen en te bespreken. Hierdoor heb je ook een kleine kans op eventuele onderlinge misverstanden. Evaluaties zijn zo slecht nog niet! Zelf merkten we dat het delen van je huis met een au pair niet voelt als inbreuk op onze privacy. Het is ook interessant om haar verhalen te horen over een totaal ander land en cultuur.