Werkwijze

01.

Intake:

Na telefonisch contact of online aanmelding vragen wij jullie het online intakeform in te vullen zodat wij alle basisinformatie van jullie hebben. Daarna komen wij bij jullie thuis langs voor een uitgebreider en persoonlijk intakegesprek zodat wij jullie beter  leren kennen. Na akkoord op de opdracht en voorwaarden stellen wij op basis van de intake het familieprofiel op.

 

02.

Matching:

Vervolgens zal er actief gezocht worden naar een passende kandidate binnen ons bestand met gescreende au pair kandidaten. We sturen jullie dan per e-mail een, twee of meerdere kandidate(n) die wij bij jullie gezinssituatie, levensstijl en wensen vinden passen. Deze kandidaten worden per familie met zorg geselecteerd om zo snel mogelijk de perfecte match te realiseren (2 à 3 weken). De matching is een belangrijke fase waarin we de gezinnen begeleiden. De uiteindelijke beslissing is natuurlijk wel aan jullie en de au pair.

Wij werken met eigen agenten in het buitenland en zij werken met onze screeningsvoorwaarden, procedures en interview technieken. Wij hebben op dit moment agenten in Brazilië, Zuid Afrika, Guatemala, Argentinië en Colombia, maar werken ook direct met meisjes vanuit o.a. de VS, Australië, Canada en Europese landen zoals Spanje.

Als één van de kandidaten tot een mogelijke match zou kunnen leiden zorgen we voor één (of meerdere) skype date(s) tussen familie en kandidaat au pair. Als er dan een echte klik tussen au pair en familie is en er consensus over het wekelijkse tijdschema is dan wordt in overleg, de Au-Pair-Agreement opgesteld tussen familie en au pair. Daarna gaan we verder met het papierwerk om de au pair naar Nederland te halen.

 

03.

Administratie:

Als host familie van jullie nieuwe au pair moet worden aangetoond dat jullie kunnen voldoen aan de wettelijke voorwaarden die gelden voor het au pair programma. Hier voor zullen we de benodigde documenten van de toekomstige host familie opvragen  en een contract opstellen tussen gezin en au pair die samen met het tijdschema getekend moet worden. Daarna doen we waar nodig de TEV aanvraag. Samen met de benodigde documenten van jullie au pair zal de aanvraag binnen ± 6 weken, inclusief ambassadebezoek, geregeld zijn (zie regelgeving). Vervolgens zullen we jullie voorbereiden op de komst van de au pair. Wij assisteren jullie samen met onze expertise partners met het boeken van het retour vliegticket en het regelen van de juiste verzekeringen voor de au pair.

 

04.

Begeleiding:

Naast het feit dat een goede klik tussen au pair en familie key is, is het ook belangrijk de verwachtingen bij beide partijen goed te managen en duidelijke regels te hebben, zodat er een leuke relatie tussen au pair en host familie ontstaat en de privacy van beiden optimaal gewaarborgd wordt. Daarom hebben we voor de familie en au pair een ‘Huisje Boompje Nanny’ training/briefing ontwikkeld. In beide briefings worden alle belangrijke zaken besproken die bij het au pair programma komen kijken. Maar ook wat te verwachten van elkaar en hoe om te gaan met bepaalde situaties en (culturele) verschillen. Tijdens de voorbereiding, voor aankomst van de au pair, zullen we beiden ” tips & trics” geven. Na aankomst ontvangt de au pair het HBN welkomstpakket en in de eerste 1,5 maand organiseren we een trainingsbijeenkomst voor alle nieuwe au pairs. Zo kunnen we met elkaar de trainingsaspecten doornemen en kunnen ze ervaringen met elkaar uitwisselen. Natuurlijk gaat het allemaal niet van zelf en vergt het  van beide partijen een investering om het au pair-jaar tot een succes te maken.

Aangezien au pairs geen gekwalificeerde nanny’s zijn en toch veel tijd zullen besteden met jullie kinderen, vinden wij het belangrijk dat de au pairs in de eerste maanden een EHBO cursus volgen. Natuurlijk zijn de host ouders ook van harte welkom! Wij werken hiervoor samen met Profhire Rode Kruis.

05.

Evaluatie:

Gedurende het jaar zullen we ter evaluatie meerdere malen contact opnemen per mail/telefonisch met de host familie en au pair apart. Met name in de 3de en 4de maand zal contact op worden genomen met de au pair, aangezien dit het moment kan zijn van een eventuele dip. In de evaluaties zullen we verschillende vragen stellen over hoe de relatie tussen beiden is en hoe het au pair programma bevalt. Daarbij is het belangrijk te weten of er structurele wijzigingen hebben plaatsgevonden in de familie of au pair situatie. Gedurende de gehele periode staan wij te allen tijde klaar voor advies in verschillende situaties en zijn we vertrouwelijk aanspreekpunt voor zowel de familie als de au pair.

06.

Aanmelden:

Als je je graag wilt aanmelden vul dan het registratieformulier in. Vervolgens nemen wij direct contact op om bij jullie langs te komen voor een intakegesprek. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn laat je vraag of gegevens achter bij contact en we nemen zsm contact met je op. Je bent ook altijd van harte welkom voor een kop koffie bij ons op kantoor, of voor een videogesprek via Skype of Facetime.