WAAROM HBN?

HBN heeft een nieuw systeem ontwikkeld zodat wij een betere en snellere service kunnen bieden aan jou en je host familie; van het verzamelen van je documenten tot het voorstellen aan geschikte families en de gehele begeleiding tijdens het proces. Het systeem zorgt er ook voor dat wij onze wettelijke verplichtingen kunnen vervullen en transparanter en preciezer kunnen werken. Op deze manier kunnen wij meer aandacht geven aan onze au pairs en host families, en dat is waar ons bedrijf de meeste waarde aan hecht.

WAAROM JIJ

Bij Huisje Boompje Nanny zoeken we naar meisjes met een opleiding, de juiste motivatie en inzet. Wij zoeken meisjes die energiek, zelfstandig, zorgzaam en betrouwbaar zijn en die het au pair jaar zien als een levenservaring. Je moet de uitdaging echt aan willen gaan en jezelf volledig kunnen wijden aan dit avontuur. Wij vinden het belangrijk dat je als au pair echt interesse hebt in kinderen en de zorg voor kinderen, dat je weet of wilt leren hoe je met kinderen om moet gaan en dat je de ouders actief mee wil helpen met de opvoeding en het huishouden.

  • Wij selecteren onze au pairs onder andere op de volgende punten:
  • Leeftijd: bij voorkeur vanaf 20 jaar
  • Een afgeronde opleiding (min HAVO niveau en liefst gestudeerd)
  • Redelijk goede beheersing van de Engelse taal (met name spreekvaardigheid)
  • Houdt van zorgen voor kinderen en is sociaal, wil graag onderdeel uitmaken van een gezin
  • Karakter eigenschappen: betrouwbaar, vrolijk, energiek, zorgzaam, flexibel en verantwoordelijk.
  • Ervaring en veel affiniteit met kinderen en baby´s
WAAROM HBN

HBN is erkend referent van de IND. Alleen via een erkend referent kan je als au pair in Nederland verblijven. Onze kracht ligt in onze persoonlijke benadering. Wij zijn er om jou de beste ervaring te geven. Wij en de agenten in jouw eigen land zullen jou uitgebreid briefen over wat je kunt verwachten tijdens dit jaar. Gedurende het hele jaar blijven we met jou en het gezin in contact om ervoor te zorgen dat jou welzijn in orde is. We zien jou in de 1e maand na aankomst in Nederland op onze welkomst training en verder hopen we jou te zien op onze HBN club events.

Om er zeker van te zijn dat jij bij een liefdevolle en respectvolle familie terechtkomt, screenen we ook onze host families nauwkeurig. Wanneer families niet voldoen aan de criteria, gaan we niet met hen in zee. We regelen huisbezoeken om de familie goed te leren kennen, het huis te bekijken en te zien of de au pair kamer voldoet aan onze standaarden. Als het, tijdens jouw jaar, toch niet blijkt te matchen, zijn wij er ook om jou te assisteren. Het is onze taak om jou een onvergetelijke ervaring te bieden. HBN vindt het belangrijk dat de au pair bij een liefdevol gezin in huis komt waar zij met respect wordt behandeld. Het is van belang dat onze families beseffen dat ze een gastgezin zijn en dat het om een culturele uitwisseling gaat, dus dat de nieuwe au pair ook begeleiding en aandacht nodig heeft.

Ben jij benieuwd hoe andere HBN au pairs het au pair programma hebben ervaren? Of wil jij jouw ervaring delen? Klik hier

KENNISMAKING

Je kunt je direct registreren d.m.v. het invullen van ons registratieformulier. Je ontvangt dan een login naar onze “Members portal”. In jouw portal kun je jouw profiel compleet maken door alle vereiste documenten te uploaden. Indien wij een persoonlijke agent hebben in het land waar jij vandaan komt, dan nemen zij direct contact met je op. We hebben agenten in: Brazilië, Zuid-Afrika , Colombia  Mexico, Guatemala, Australië en Argentinië . Om jou te ondersteunen, zullen onze agenten in jouw land jou begeleiden en adviseren wanneer je je nog in jouw thuisland bevindt. Kom jij nou niet uit een van deze landen, dan begeleiden wij jou vanuit ons kantoor in Nederland. Naast een diepgaand interview met de agent in jouw land om jou te leren kennen en je te informeren zal je een kort interview hebben met HBN NL zodat ook wij een goede indruk van jou kunnen krijgen.

Aangezien jouw toekomstige host familie zal betalen voor jouw screening en begeleiding tijdens de pre-matching procedure, vragen we jou om voor het overgrote deel van jouw retour ticket te betalen, naast het wettelijk maximum bedrag van 34 euro voor jouw registratie.

MATCHING OF SELF-MATCH

We vinden het persoonlijke contact belangrijk en zullen dus contact met je opnemen voor een eerste kennismakingsgesprek. Allereerst om je te informeren. Daarna nogmaals om je beter te leren kennen en er achter te komen of je de juiste motivatie hebt en of je de juiste eigenschappen hebt voor het au pair programma. We testen je op bepaalde kwalificaties, ervaringen en vooral op motivatie. We checken of je voldoet aan alle (wettelijke) voorwaarden en we nemen natuurlijk ook jouw wensen op.

Met ons nieuwe systeem kunnen we jou sneller linken aan verschillende host families waarvan wij denken dat het een goede match kan zijn. Je kunt zelf Skype- en WhatsApp-gesprekken plannen met potentiële host families en wij kunnen jullie van nabij begeleiden tijdens dit proces. Als er een wederzijdse klik is tussen jou en het gezin, zullen we de vereiste documenten opstellen: het weekschema en het contract waarin jouw taken, vluchtovereenkomst, verzekering en cursus staan opgesteld.

Wil je zelf een familie zoeken of heb je al een matching host familie gevonden? Dan kunnen we jou en je toekomstige host familie snel en effectief door het hele proces begeleiden. In onze begeleiding na de match maken wij geen onderscheid. Wij vinden dat iedere au pair dezelfde mate van begeleiding moet krijgen, ook als je niet via ons Full-Service programma bent gekomen.

WETTELIJKE PROCEDURE

Au pairs in Nederland worden goed beschermd, waardoor het programma het nodige papierwerk van je vraagt. Alleen een erkend referent kan de screening op zich nemen. We checken dus zowel de au pairs, als de host families. Als je afkomstig bent uit de EU, dan heb je geen verblijfsvergunning nodig, maar zullen wij wel alle benodigde documenten van jou en je host familie in huis moeten hebben. Kom je van buiten de EU dan heb je een au pair visum en verblijfsvergunning nodig. Wij zullen er voor zorgen dat we de benodigde documenten van de host familie en van jou hebben om het au pair visum en verblijfsvergunning voor je aan te vragen. Daarbij zorgen we ervoor dat je host familie goed voorbereid is op jouw komst. We zorgen dat je goed wordt geïnformeerd over de familie routine, dat je goed verzekerd bent en dat alle secundaire voorwaarden en je reis naar Nederland worden geregeld.

COACHING

Naast het feit dat een goede klik tussen au pair en familie key is, is het ook belangrijk dat verwachtingen van beide partijen goed gemanaged worden en dat er goede en duidelijkheid is zodat er een leuke relatie tussen jou en je host familie zal ontstaat en dat de privacy van beiden optimaal gewaarborgd wordt. Daarom hebben we voor al onze nieuwe au pairs een speciale training ontwikkeld. In deze training zullen we jou handvatten geven voor jouw rol als au pair binnen je “nieuwe 2de familie. Wij delen onze kennis en expertise en geven je tips hoe om te gaan met de culturele verschillen en andere situaties die je tegen zal komen.  Het zal heus niet altijd even makkelijk zijn, maar wij zijn er om jou ook tijdens deze momenten te adviseren. Met de juiste houding kun jij deze uitdagingen aan en zal je een fantastische tijd hebben! Wij zullen hier in ieder geval ons uiterste best voor doen!

Ook met jouw host familie zal van tevoren doorgenomen worden wat ze wel en niet van een au pair kunnen verwachten.
HBN weet hoe belangrijk het dat er iemand voor je is gedurende het jaar die je advies kan geven. Wij als HBN team zullen het gehele jaar voor je klaar staan. Wij hebben veel ervaringen en weten inmiddels dat er voor alles een oplossing is. Gedurende het hele au pair jaar houden wij contact met jou, ofwel telefonisch of per mail om goed in de gaten te houden hoe het bij jullie gaat. We checken jouw welzijn, of er veranderingen hebben plaatsgevonden binnen het huishouden/weekschema, en of jij en de host familie zich nog houden aan de wettelijke voorwaarden. We contacteren jou en de host familie apart. We zullen altijd alles vertrouwelijk behandelen en dat doen we ook met de informatie die we van host families krijgen.

Check events en training voor meer informatie en onze Huisje Boompje Nanny Facebook-pagina.

KOSTEN

Registratie: €34,-*
Grotendeel van het retour ticket**

* wettelijk maximum bedrag dat au pairs die naar Nederland komen mogen bijdragen aan hun screening. Jouw toekomstige host familie betaalt voor jouw screening en begeleidingen.
** Au pairs die naar Nederland komen mogen wel bijdragen aan hun vlucht.

Registeren? Vul het registratieformulier in en ontvang een Login naar het systeem