Waarom een Au Pair

In het hectische leven waarin jij en je partner beiden deels of fulltime werken, is het belangrijk om rust te creëren voor jou en je kinderen. Dat je thuiskomt en er ook echt kan zijn voor je kinderen en niet gestrest moet racen van werk, naar KDV/BSO, naar supermarkt om vervolgens met afgedraaide kinderen in de keuken zsm een maaltijd in elkaar te draaien. Je redt het allemaal wel… maar ’t kan ook anders.

Een goede au pair in huis kan die stressmomenten en spitsuren wegnemen. Ze zorgt voor meer rust en balans in huis en zo kan jij meer genieten van de kostbare tijd die je met je kinderen maar ook met je partner samen hebt. Wel is het belangrijk om te beseffen dat je een extra persoon in huis hebt die een andere taal spreekt en andere culturele gewoontes heeft.  Ze draait mee in het gezin als ieder gezinslid ,maar zal wel moeten wennen aan een nieuwe cultuur en routine en zeker in het begin extra begeleiding nodig hebben, het is tenslotte een culturele uitwisseling. Maar met de juiste match en de juiste afspraken zal dit geen last zijn, maar eerder een toegevoegde waarde voor het hele gezin.

Er zijn natuurlijk meer redenen te bedenken om een au pair in huis te nemen, zoals je kinderen op een jonge leeftijd kennis laten maken met een andere cultuur, het verlagen van je kosten voor kinderopvang of het vermijden van wachtlijsten bij KDV en BSO. Het zijn allemaal afwegingen die jij alleen zelf kan maken. En als je die keuze dan hebt gemaakt, zijn wij er voor je om je hierin verder te begeleiden.