Ervaringen

Persoonlijk en zeer professioneel!
Marjolein en Maurits Snouckaert van Schauburg

Bussum, januari 2017

Door de persoonlijke touch en jarenlange ervaring van Huisje Boompje Nanny worden wij geweldig bij de hand genomen in het toch elke keer weer moeilijke proces van het kiezen van de aupair en de startperiode.”
Martine en Lupo Westerhuis

Aerdenhout

“Al jarenlang leuke au pair ervaringen en HBN zorgt altijd weer voor dat alles goed geregeld is.”
Harm en Mireille Overgoor

Heemstede

“Met dank aan het Au pair Programma kunnen wij en fulltime werken 3 kinderen grootbrengen en sporten en ook nog genieten van een leuk sociaal leven! We hebben net reeds onze 6de au pair via HBN ontvangen en weer blij!”
Karen van Monsjou en Daniel Mutschler

Bussum, september 2017

We werken nu ruim 3 jaar samen met HBN en zijn heel positief en tevreden over deze samenwerking. De au pairs die we hebben gevonden, matchen allen supergoed met ons, en we vinden altijd zeer gemotiveerde au pairs die al goede ervaring hebben met kinderen. Naast het matchen, helpen Jennifer en Emeline ons en de au pairs ook gedurende alle te nemen stappen, alles wat geregeld moet worden om hier te komen, en goed te landen. Wat we ook heel fijn vinden aan HBN, zijn alle ‘extra’s’ die georganiseerd worden, zoals de welkomst training en de EHBO cursus, maar daarnaast zeker ook de au pair events, en andere manieren waarop er wordt gezorgd dat de meiden een netwerk en vriendinnen vinden hier in Nederland, iets wat enorm belangrijk is om te zorgen dat ze goed settlen, het naar hun zin hebben en een onvergetelijk au pair jaar hebben. 
Astrid en Rutger Zonneveld- van Geest

Heemstede, maart 2018

Net onze vierde au pair via HBN mogen verwelkomen; weer zijn we superblij! Van het aandragen van kandidaten tot het regelen van de administratieve kant van het aannemen van een au pair; we zijn blij dat we dit niet zelf hebben moeten regelen.”
Imke en Rogier Vriens-Roodt

Heemstede, Februari 2017

“Afgelopen jaar was ons eerste jaar met een au pair. En we willen de komende jaren nooit meer anders! Het is niet alleen gezellig en leuk om ook echt een andere cultuur te leren kennen, tevens was het een verademing dat we altijd op iemand kunnen rekenen. Met name voor de kinderen is het heel fijn dat er een vertrouwde oppas is die voelt als een extra huisgenoot.”
Heleen en Olivier Hendriks -Schouwenaar

Bentveld, november 2017

“In 2016 zijn wij bij toeval bij het au pair programma beland. Meer voor de grap dan serieus gingen wij eens kijken wat het au pair programma nou inhield. Tijdens wat research bleek echter dat dit heel geschikt voor ons bleek.

Mijn man en ik hebben samen een bedrijf waardoor we allebei veel moeten werken, overdag en in de avond uren. Overdag was dit prima te regelen met onze vier kinderen maar vroeg in de ochtend en in de avond ontstonden problemen. We hadden veel stress om de oppasuren in de avond, het wegbrengen en ophalen, avond eten, bedtijd en noem verder maar op. Dit was niet goed voor ons en niet goed voor de kinderen.

Via Bonopa had ik een aantal bureaus gevonden en ben gaan bellen. Tijdens mijn eerste contact met Huisje Boompje Nanny heb ik een heel fijn en lang gesprek gehad over onze situatie en de voor en de nadelen van het au pair programma. Door de manier waarop ik te woord ben gestaan is voor ons de keuze gevallen op HBN. Wij vonden het heel belangrijk een goed gevoel te hebben bij het au pair bureau dat we kozen omdat we het een grote verantwoordelijkheid vonden om een vreemd meisje uit een vreemd land een jaar bij ons in huis te hebben.

In dit eerste gesprek ben ik overtuigd dat het meer rust ging bieden op de drukke momenten in het gezin en dat onze avond oppas uren eindelijk opgelost zouden zijn. Het vervolg hierop was een huisbezoek van HBN. Hierin is nog eens een hoop besproken. Mede onze angst voor de inbreuk die een au pair doet op de privacy van ons gezin. Hierin werden we gerust gesteld, een van de adviezen luidde; maak duidelijke afspraken. Ons huis werd bekeken en geschikt gevonden om een au pair in huis te nemen dus het grote avontuur ging beginnen.

We moesten een hoop papier werk gaan regelen en werden daar goed bij begeleid. Tegelijkertijd gingen we met de match aan de slag. We hadden al snel een leuk meisje gevonden. De huisregels werden opgesteld, het family routine document werd gemaakt en in de maanden daarna hadden we veel contact met onze toekomstige au pair.

Haar aankomst was spannend voor allemaal. We moesten allemaal erg wennen maar waren blij met de nieuwe situatie. Ook de kinderen deden het goed. De Engelse taal pakten ze snel op. Later gingen we over in het Nederlands omdat het meisje uit Zuid Afrika kwam. We vonden het ook ontzettend leuk om meer over haar cultuur en gebruiken te weten te komen. Daarnaast vonden we een hoop rust. De stress momenten verdwenen en als we thuis kwamen was er rust, de kinderen waren lekker in hun eigen omgeving zonder dat er gehaast hoefde te worden en een gedeelte van de was draaide gewoon door wat erg belangrijk is in een gezin van vier kinderen! Kortom het was een succes! Met onze privacy ging het ook prima. We hadden nog steeds onze momenten als gezin maar ook onze momenten samen met de au pair. En heel belangrijk, tijdens spitsuur is de douche van ons!

Als host parents waren we soms te beschermend naar de au pair toe. Ik heb vooral in het begin heel veel contact gehad met HBN om advies te vragen hoe om te gaan met bepaalde situaties. Zelfs in het weekend kon ik ze bereiken. Meestal kwam het er op neer dat wij als host parents de situatie los moesten laten en er vertrouwen in moesten hebben dat onze au pair in staat was om op eigen benen te staan. Ook bleek in elk gesprek weer dat ik vooral met dingen zat die erg normaal waren als je voor de eerste keer een au pair in huis hebt. Ik heb heel veel gehad aan deze gesprekken en er erg veel van geleerd, er werd altijd tijd voor me genomen en ik voelde me altijd gehoord.

Aan het einde van het jaar hadden we de hele cyclus doorlopen. We waren al eerder begonnen met een nieuwe match. Ook weer super begeleid door HBN. Deze keer gingen we daar heel anders mee om dat de eerste keer. We hebben veel meer meisjes gesproken, we wisten beter wat we konden verwachten en vonden het ook leuk om weer kennis te maken met een andere cultuur. Dit tweede jaar was voor ons nog fijner dan het eerste jaar. Doordat we veel geleerd hadden stonden we er zelf veel relaxter in wat het ook makkelijker maakte voor de au pair.

Inmiddels komt binnenkort onze vierde au pair aan. Zolang we kleine kinderen hebben zou ik niet meer anders willen. De rust die het brengt in huis, de nieuwe culturen die we proeven, de kinderen die zien dat het niet overal zo is als bij ons, het maakt het allemaal erg speciaal. Maar zonder de goede begeleiding van Huisje Boompje Nanny was deze ervaring nooit geworden zoals hij nu is!”

 

Marlein en Edwin Molenschot

Kaatsheuvel, januari 2018

In 2008 kwam onze eerste au pair naar Nederland voor toen alleen nog Alexandrine. In 2010 volgde Christiaan en in 2012 onze Hugo.
Het concept van een au pair die een jaar in Nederland is om de Nederlandse cultuur te proeven en in ruil daarvoor meehelpt binnen het gezin, heeft voor mijn echtgenote en mijzelf veel rust gebracht in het gezin. Geen stress als er een file is en daardoor de kind(eren) niet op tijd bij de kinderopvang / BSO opgehaald kunnen worden. De mogelijkheid om na school vriendjes mee naar huis te nemen, want er is een ‘vriendin / grote zus’ die op ze kan passen.
Na school op een vertrouwde plek een tosti eten en vervolgens naar sport of spel gebracht worden. Of gewoon met Playmobil en Lego spelen. In mei van elk jaar begon mijn echtgenote weer via internet naar nieuwe au pairs te zoeken en dan in de zomer vonden wij na enige stress een volgende au pair.
Vervolgens begon de papiermolen om een MVV te krijgen. Uren en uren heb ik op het kantoor van de IND gezeten om die machtigingen te verkrijgen. Tja zo ging dat.
Tot vier jaar geleden toen de wetgeving werd gewijzigd en enkel gecertificeerde bureaus nog de aanvraag MVV mochten indienen.
Hoewel wij in Den Haag wonen en ook daar au pair agency’s zijn, zijn mijn echtgenote en ik in contact gekomen met Emeline en Jennifer natuurlijk van Huisje Boompje Nanny te Aerdenhout.
Het eerste contact was al prettig en dat gevoel is de jaren daarna ook niet weggegaan. De dames zijn proactief en moeten een goed netwerk hebben omdat wij nu al vier fantastische meiden via HBN hebben gehad.
Ze regelen het gewoon en dat is erg prettig. En ja, ik raad ze zeker aan.

Frederik en Christiene Barthel-Everaars

Den Haag , november 2017

To us is was really exiting in the beginning to go from a familiar day care center and after school program to an au pair. For us personally it was a process to see that an au pair was and is THE solution for us. This flexible way of childcare doesn’t only give peace to the children, but also to us as parents. Not because we weren’t satisfied with the previous childcare we had, but we did miss the flexibility. We had to stress ourselves three times a week to do our work normally.

As a base for success with an au pair, we believe that a right match has to be made between au pair and family. In this we believe that Huisje Boompje Nanny is really good and professional. We also really liked that HBN takes you through the process step-by-step. It’s quite some administrative work to arrange before the au pair eventually arrives. Another question went through our minds; What if the au pair doesn’t get any friends?

Luckily HBN is very active in organising events for the au pairs. Because of this, they get the opportunities to get to know each other in a pleasant and sometimes active manner (through ice-skating or by boat). From this events our au pair Carla built up her network of friends. Really important for her is that she has her friends besides our family. Because the click with Carla was there immediately, you can start building a good relationship right away. Of course you experience a barrier in language with each other in the beginning, but you understanding each other happens really quickly. Carla is from South Africa, and South African is pretty similar to Dutch so learning the language for her was pretty rapid. The kids speak Dutch with her and do see her as a family member. We also noticed that when her Dutch improved she was able to improve her parenting skills as well.

What we believe is important is to have in the beginning, is a good mutual understanding of expectations. If you discussed this properly you will have a smaller chance of misunderstandings. Evaluations are not a bad idea! We experienced that sharing our house with an au pair doesn’t feel like an invasion of our privacy. Also, it’s interesting to hear stories from her from a totally different country and culture.

Family Groeneveld

Aerdenhout, januari 2016