Werkwijze

HBN heeft een special automatiseringssysteem ontwikkeld dat het proces voor HBN en voor onze host families en au pairs efficiënter en inzichtelijker maakt. Ook sluit het systeem aan op de aangescherpte privacy wetgeving en de huidige au pair wetgeving. Op deze manier kunnen meer aandacht besteden aan het menselijke aspect; onze persoonlijke begeleiding van en support aan onze au pairs en host families. 

ZELF AU PAIR GEVONDEN

Heeft u zelf een au pair gevonden die bij jullie past? Dan kunnen wij het administratieproces snel doorlopen met jullie en jullie toekomstige au pair en kunnen we ons richten op de begeleiding na de match. Twijfelen jullie nog over de juiste kandidaat? Dan kijken wij graag mee met onze ervaren blik.
Wij zullen vervolgens jullie en de au pair dezelfde begeleiding bieden als de au pairs die via HBN Full Service naar Nederland komen. Wij vinden het belangrijk dat al onze au pairs dezelfde begeleiding krijgen van ons.

AU PAIR UIT EU

Voor Au pairs met de EU-nationaliteit geldt dat ze geen au pair visum of verblijfsvergunning nodig hebben. Als een EU-burger via het au pair programma naar Nederland wil komen moet zij zijn bemiddeld zijn via een erkend referent en op basis van het uitwisselingsprogramma van een erkende referent in Nederland verblijven. Ook met een EU au pair kunnen wij het administratieproces snel doorlopen met jullie en jullie toekomstige au pair en kunnen we ons richten op de begeleiding na de match. Twijfelen jullie nog over de juiste kandidaat? Dan kijken wij graag mee met onze ervaren blik.
Wij zullen vervolgens jullie en de au pair dezelfde begeleiding bieden als de au pairs die via HBN Full Service naar Nederland komen. Wij vinden het belangrijk dat al onze au pairs dezelfde begeleiding krijgen van ons.

INTAKE

Na telefonisch contact of online aanmelding ontvangen jullie een persoonlijke inlog naar het HBN system en vragen wij jullie eerst het intakeform in te vullen zodat wij alle basisinformatie van jullie hebben. Daarna komen wij bij jullie thuis langs voor een uitgebreider en persoonlijk intakegesprek zodat wij jullie beter leren kennen en wij jullie uitgebreider de wetgeving en de voorwaarden van het programma kunnen uitleggen. Indien jullie zelf een au pair hebben gekozen, kunnen wij het intakegesprek ook via facetime laten plaats vinden. Het intakegesprek is eenmalig. Na akkoord op de opdracht en voorwaarden kunnen jullie online je profiel maken en de volgende jaren weer een update geven.

ADMINISTRATIE

Als host familie van jullie nieuwe au pair moet worden aangetoond dat jullie kunnen voldoen aan de wettelijke voorwaarden die gelden voor het au pair programma.
Vervolgens zullen er afspraken gemaakt en bevestigd worden tussen jullie en je toekomstige au pair (o.a weekschema) en zal het ticket geboekt worden. Daarna doen we indien nodig de aanvraag naar haar au pair visum en verblijfsvergunning ( TEV procedure). De aanvraag zal binnen ± 6 weken, inclusief ambassadebezoek, geregeld zijn. Gedurende deze periode zullen we jullie voorbereiden op de komst van de au pair. Daarbij assisteren wij jullie samen met onze expertise partners met het boeken van het retour vliegticket en met het regelen van de juiste verzekeringen voor de au pair.

ERKEND REFERENT

Huisje Boompje Nanny Au Pair Services (HBN) is erkend referent van de IND. Het erkend referentschap betekent naast een aantal rechten, vele extra plichten voor het au pairbureau. Als het bureau/ Host families zich niet aan de regelgeving houden dan heeft dat ernstige gevolgen en worden er boetes opgelegd of wordt zelfs het erkend referentschap ingetrokken.
Onze plichten:
• Administratieplicht > administratie van alle wettelijk benodigde documenten van beide partijen ieder uitwisselingsjaar opnieuw. Als bureau zullen wij vanzelfsprekend uw gegevens zeer vertrouwelijk behandelen en hebben wij 5 jaar bewaarplicht.
• Informatieplicht > te allen tijde gedurende het au pair programma dienen structurele wijzigingen gemeld te worden; o.a wijzigingen in gezinssituatie, inkomenssituatie en weekschema van de au pair.
• Zorgplicht > de zorg, het welbevinden en welzijn van de au pair gedurende haar verblijf bij het gastgezin in Nederland.

MATCHING

Nadat jullie profiel gemaakt is of is upgedate zal er actief gezocht worden naar een passende kandidate binnen ons bestand met gescreende au pair kandidaten. Wij stellen jullie vervolgens meerdere kandidaten voor die wij bij jullie gezinssituatie, levensstijl en wensen vinden passen. Deze kandidaten worden per familie met zorg geselecteerd om zo snel mogelijk de perfecte match te realiseren (2 à 3 weken). Na keuze van een aantal profielen volgen er meerdere skype/facetime dates tussen de familie en de uitgekozen kandidaten. De matching is een belangrijke fase waarin we de families zowel als de au pairs begeleiden en adviseren. Het is een belangrijke fase waarin ook van jullie als toekomstige Hosts wordt verwacht dat jullie snel reageren en tijd en energie steken in het bekijken van profielen en in de gesprekken. Als er dan een echte klik tussen au pair en familie is en er consensus is over het wekelijkse tijdschema dan wordt verder gegaan met het papierwerk om de au pair naar Nederland te halen.
Wij werken met meerdere agenten in het buitenland en zij werken met onze screenings voorwaarden, procedures en interview technieken. Wij hebben op dit moment agenten in Brazilië, Zuid Afrika, Guatemala, Argentinië en Colombia, Mexico, NieuwZeeland, maar werken via het Self Match programma ook direct met meisjes vanuit o.a. VS, Australië, Canada en Europese landen zoals Spanje.

BEGELEIDING

Naast het feit dat een goede klik tussen au pair en familie key is, is het ook belangrijk de verwachtingen bij beide partijen goed te managen en duidelijke regels te hebben, zodat er een leuke relatie tussen au pair en host familie ontstaat en de privacy van beiden optimaal gewaarborgd wordt. Daarom hebben we voor de familie en au pair een ‘Huisje Boompje Nanny’ Guidelines en Manual ontwikkeld. In beide briefings worden alle belangrijke zaken besproken die bij het au pair programma komen kijken. Maar ook wat te verwachten van elkaar en hoe om te gaan met bepaalde situaties en (culturele) verschillen. Tijdens de voorbereiding, voor aankomst van de au pair, zullen we beiden de nodige ” tips & trics” en richtlijnen geven. Na aankomst ontvangt de au pair het HBN welkomstpakket en in de eerste maand organiseren we een trainingsbijeenkomst voor alle nieuwe au pairs. Zo kunnen we met elkaar de belangerijke aspecten van het Au pair programma doornemen en kunnen ze ervaringen met elkaar uitwisselen. Natuurlijk gaat het allemaal niet van zelf en vergt het van beide partijen een investering om het au pair-jaar tot een succes te maken.

EHBO

Aangezien au pairs geen gekwalificeerde nanny’s zijn en zij toch veel tijd zullen besteden met jullie kinderen, vinden wij het belangrijk dat de au pairs in de eerste maanden een EHBO cursus volgen. Natuurlijk zijn de host ouders ook van harte welkom! Wij werken hiervoor samen met de Koninklijke EHBO.

ZORG

Gedurende het gehele au pair jaar zullen we ter evaluatie regelmatig contact opnemen met de host familie en au pair apart per mail en telefonisch. Met name in de 3de en 4de maand zal contact op worden genomen met de au pair, aangezien dit het moment kan zijn van een eventuele dip. In de evaluaties zullen we verschillende vragen stellen over hoe de relatie tussen beiden is en hoe het au pair programma bevalt. Daarbij is het belangrijk te weten of er wijzigingen hebben plaatsgevonden in de familie of au pair situatie. Gedurende de gehele periode staan wij te allen tijde klaar voor advies in verschillende situaties en zijn we vertrouwelijk aanspreekpunt voor zowel de familie als de au pair.

INSCHRIJVEN

SCHRIJF JE IN ALS HOST FAMIILIE

Mocht je er nog niet helemaal uit zijn laat je vraag of gegevens achter bij contact en we nemen z.s.m contact met je op. Je bent ook altijd van harte welkom voor een kop koffie bij ons op kantoor, of voor een videogesprek via Skype of Face-time.